Koskit i vaniljglassen
Hörde på radion idag, att i Japan har de kommit på att de kan utvinna vanilin ur koskit. Mysigt!
Vanilin som används till att smaksätta vaniljglass bla. Fast det framkom inte om de börjat använda det i livsmedel ännu, men jag hoppas INTE det!
Blev ialla fall intresserad av att läsa boken "Den hemlige kocken" som handlar om fusket med maten, färgämnen och alla tillsatser vi sätter i oss dagligen!

Till middag idag gjorde vi smarriga morotsbiffar, couscous och tzatziki. Får väl se när jag läst boken vad det var vi egentligen åt!?
Här kommer ialla fall receptet för er som inte har provat:
Vanilin som används till att smaksätta vaniljglass bla. Fast det framkom inte om de börjat använda det i livsmedel ännu, men jag hoppas INTE det!
Blev ialla fall intresserad av att läsa boken "Den hemlige kocken" som handlar om fusket med maten, färgämnen och alla tillsatser vi sätter i oss dagligen!
Till middag idag gjorde vi smarriga morotsbiffar, couscous och tzatziki. Får väl se när jag läst boken vad det var vi egentligen åt!?
Här kommer ialla fall receptet för er som inte har provat:
Morotsbiffar med solrosfrön | |
Ingredienser 7-8 morötter 1 dl solrosfrön 1 dl ströbröd 1 lök 1 liten pressad vitlök 2 ägg olivolja soja örtsalt curry | |
Tillagning Skala och riv morötterna. Mixa solrosfröna i en mixer i cirka 1 minut, beroende på hur bra mixern är, men det ska inte bli "mjöl". Bland morötterna och solrosfröna i en skål. Riv i löken. Häll på cirka en matsked olivolja och lite soja. Krydda med curry, örtsalt och vitlök. Häll i ströbröd och blanda sedan ned 2 ägg, tills "degen" blir smidig att rulla. Låt stå ett tag så att ströbrödet kan dra åt sig vätskorna. Forma degen till små biffar, som stekes i halvvarm värme tills dom blir gyllenbruna. Man kan också göra dem i ugnen, det går lika bra, jag har testat. |
Kommentarer
Postat av: Anna
Mums för morotsbiffar! Det var länge sedan jag åt... hade inte solrosfrön i på den tiden, men det ska jag allt testa nästa gång! Tack för tipset =)
Trackback