Rensa i röran med feng shui

Har börjat rensa lite i köksskåpen idag, en gammal te servis, udda koppar och kantstötta glas, saker som stått oanvända i flera år - bort med skiten! Känns skönt och gott om plats blev det, saker ramlar inte längre ut när man öppnar skåpen.
Blev inspirerad av boken men eftersom jag inte är någon prylsamlare finns det inte så mycket att rensa ut, det var heller inte så längesedan jag gjorde en rensning här hemma så jag föreslog att vi skulle gå igenom Fredriks dvd skåp och gamla böcker istället, men då blev han lite orolig, han tyckte inte att det var en bra ide´! Konstigt!? Måste nog få honom att läsa boken först!
Ska rensa insidan med, det stod i boken att man kan fasta på färskpressad juice och det passar bra för jag har varit törstig i jag tror det är fyra dagar nu (min hjärna har vätskebrist så jag kan inte hålla reda på dagarna) och jag är alldeles torr i munnen!
Skulle ha gjort en grundläggande energirening också om det inte vore för att jag har mens, ("Det är bäst att inte utföra energireningen om du är gravid, har menstruation eller ett öppet sår"), typiskt! 
För att stänka heligt vatten, kalla in änglarna och rena rummen med klockor hade inte varit några som helst problem!!


Varför har du en tråd i snippan?

Har man tre barn är det sällan man får en stund för sig själv. Lägger man sig på soffan för att läsa en bok så ska alla genast vara i soffan. Sätter man sig i solstolen för att sola ska någon sitta i knät, går man på toa är Amanda genast kissnödig och bara MÅSTE få kissa först! Inte ens om man låser toa dörren får man vara ifred, hon har nämligen lärt sig öppna utifrån! (smarta unge)
De andra två de följer efter henne in och står och hukar sig och gör kissljud när man sitter där med byxorna i knävecken och dörren på vid gavel så att grannen om han vrider på huvudet när han går ut till bilen skulle kunna kika rakt genom fönstret, genom rummet och in på toan! Skulle fönstret stå öppet också skulle vi kunna småprata lite.
- Go´kväll, jodå det är bara bra, håller på med kvällsbestyren. Själv då? Skapligt väder vi haft idag...
De lämnar inte stort utrymme åt en heller när man är klar, de står redo med papper och vill gärna spola, de studerar en i detalj och lyckas uppenbart se allt.
-Pojkar har snopp, flickor har snippa. Mamma har också en snippa men hennes är lurvig och varför har du en tråd i snippan?
-Eh!?
Vad svarar man på det? Jo när man blir äldre får alla flickor någonting som kallas menstr - nä skulle inte tro det!
-Eh!? Ingenting! Nu tvättar vi händerna och går och ser om vi inte har lite godis hemma!


En tjuvtitt i vårat sovrum

Det är ju inte riktigt färdigt ännu, soffan ska få nytt överdrag och väggarna ska målas, golvet täckas med mattor... Men vi är en bit på väg

image16

Mera shopping!

Hittade påslakan och tyg till himmelsängen på Ikea idag!

image13

Sedan funderar jag och Fredrik på om vi ska köpa oss varsin EXPEDIT hylla eller varsin HEMNES byrå till klädförvaring!?
Det skiljer en del i pris, och vad är egentligen mest marockanskt?

  

En hjärnoperation tack!

Skulle gärna vilja att min lins kom fram nu. Vet inte om den ligger under ögonlocket någonstans eller om den kanske har vandrat in bakom ögonhålan och är på väg upp i hjärnan!?
Det har ju hänt förut att jag råkat gnugga bort den, satt i en ny lins och sedan kunnat plocka ur två linser i samma öga för att den första legat gömd bakom ögat någonstans!?
Men nu har denna ännu inte dykt upp.
Bäst att påminna Fredrik om att jag eventuellt har en lins i hjärnan om det skulle bli så att jag får feber och blir medvetslös, eller om den slår ut talförmågan så att  jag själv inte kan tala om för läkarna att de måste operera bort en Acuvue Advance med hydraclear ur hjärnan på mig.
Läste dessutom att Synsam återkallar linsvätskan jag använder pga acanthamöban som kan orsaka hornhinneinflammation så nu finns risken att jag blir både blind OCH stum!

Självmordstankar och tigerjakt

Tänkte hänga mig imorse, blev bara så trött när hela huset såg ut som ett bombnedslag och barnen skrek och slogs med varandra. Jag förstår inte hur det kan se ut som det gör hos oss på mornarna!? Det ligger halvätna mackor lite överallt eftersom ingen sitter still vid bordet och äter frukosten, det ligger leksaker, kläder, blöjor, ouppackade väskor högt och lågt och i hallen ligger ca 20 par skor huller om buller!
Så imorse höll jag på att bli galen (eller galnare), men istället för att hänga mig tyckte Fredrik att vi skulle åka till Eskilstuna och gå på zoo. Det gjorde vi. Jag som inte ens hade hunnit duscha fick fixa till mig så gott jag kunde, klockan var redan halv elva och vi ville iväg så snabbt som möjligt! Elva satt vi inpackade i bilen, matade i barnen kall korv å tänkte att nu kommer de sova på vägen dit, men det tänkte inte de! Det var bråk och skrik och flera stopp på vägen för att få dem att sluta. Tillslut hotade vi med att lämna kvar Amanda vid en busshållsplats och åka utan henne! Då blev det tyst i baksätet. Resten av vägen spelades  Mora träsk och josefin fin fin nu kastar jag ut din symaskin skin skin eller hur den nu går!? Jag borde kunna den nu efter 150 gånger på repeat!
Efter fyra timmar i djurparken och två åk på hästkarusellen var de ialla fall glada och nöjda i bilen hem, tigerjakten på repeat 10 gånger sen sussade de sött. Vårat hem är städat och jag har överlevt ännu en dag!

image12


Shopoholic?

-Måste kolla mitt kontoutdrag ikväll, har noll koll på hur mycket som gick åt idag, vad lätt det går att handla på kortet! Jag som hade tänkt ta ut cash så jag skulle ha perfekt koll på hur mycket jag spenderade, men icke. Glömde stanna vid minuten och sen blev det liksom inte av...
Vi har handlat som idioter!!! En heldag på kupolen UTAN barn!(skönt)
Massor av rea men typiskt nog inte på något av det vi köpte!
Vårat sovrum börjar ialla fall äntligen likna nåt.
Här kommer dagens inköp:

        

Dagens fynd!

Hittade detta på Lådan! Passar perfekt till vårat sovrumstema och matchar fatet jag köpte tidigare!

image7

En begravning - En födelse

En begravning och en födelse dagarna efter varandra. Historien upprepar sig. Är det inte konstigt!? Dagen efter att Emilia och Meya föddes dog morfar i cancer, tidigare samma år min gammelmorfar. 2 för 2.
Idag föddes Sandra och Jakobs lilla knodd (tre veckor för tidigt) och igår var vi på Mariannes begravning. Sorg och lycka om vartannat, kanske någon mening med det!?


Härliga Mallis!

Vi kom iväg till slut! 10 härliga dagar av sol och bad! Längtar redan tillbaka till värmen!
Här känns det kallt och som att hösten redan är på G. - burr kalla Sverige, hoppas jag har fel!!
Nu ska här sparas, Costa Rica nästa!


image6

Ödet?

Vet inte om jag tror på det...men någon mening måste det ju ha varit med att det blev strul med biljetterna på Arlanda!?
Annars tycker man ju inte att några dagar ska spela så stor roll! Jag menar de hinner ju inte växa speciellt mycket på de dagarna! Nio dagar innan var de spädbarn vilket vi hade biljetter för. Nio dagar senare var de barn och biljetterna ogiltiga, trots att de vid bokningen talat om att spädbarn är man tills man fyller tre inte två som nu var fallet!!
- Vilken besvikelse!
Jag inser nu i efterhand att det måste ha varit för att Fredrik skulle få träffa sin mamma de två sista dagarna hon levde! Ödet? 


Dags att packa igen!

-F-n vad jobbigt! Denna gång för 5 personer och 10 dagar!! Orkar inte planera för flera dagar framåt när vi inte vet vad vi kommer göra... Mest sola och bada så badkläder räcker väl!?
Det börjar alltid så ordentligt med en eller två väskor, sedan kommer vi på 200 saker i efterhand!! Så då tillkommer 100 ica-kassar fyllda med grejer som inte fick plats i väskorna!
-Okej nu överdrev jag lite...
Men den här gången ska vi flyga. Tror inte att de gillar om man kommer med ica-kassar och vill checka in!
Om man lägger fram ALLT man ska ha med sig INNAN man börjar packa ner kanske det går bättre!? Å så får man tänka till och inte ta med sig överdrivet mycket, hälften blir säkert ändå inte använt! Dåligt väder tänker jag inte ens ta med i beräkningen, jag förväntar mig strålande sol och en underbar värme!!!

Mallorca here we come!!!
http://www.slh.nu/display_sub2.asp?apid=45


Torsdag!

Detta är vad som ska göras idag:

Hämta kärran
Rensa ur garaget och köra till tippen
Hämta sista lasset ved och stapla
Hämta resväskan hos Sandra och Jakob
Växla pengar på banken
Klippa gräset
Tvätta
Städa
Raka håret på Fredrik
Färga ögonbrynen
Prova hårborttagningskrämen i 6min istället för 3


Tusen och en natt

Vårat sovrum är under förvandling! Tanken är att det ska bli riktig mysigt med himmelsäng, mycket tyger, mattor, ljus och kuddar. Temat är Marocko, Marrakesh, tusen och en natt,
-ja någonting ditåt...
Här är dagens inköp från PK:s design!

                

                                                              

Ur form

Usch vad jag känner mig hängig idag. Jag har säkert nysit 200 gånger utan att överdriva. Det bränner under näsan av alla gånger jag snytit mig! Euroshoppers toapapper, billigt men inte mjukt!!! Varför har vi aldrig pappers-näsdukar hemma? Måste komma ihåg att skriva upp det på handlarlistan! Har legat i soffan och slumrat ett tag. Har unnat mig rabarberpaj och så har jag bett Fredrik köpa godis till kvällen. Det är ju faktiskt synd om mig, jag är SJUK! Inte blir det någon träning heller, inte för att det har blivit det de två senaste veckorna heller, men idag har jag en riktig anledning att slippa!
När jag blir frisk ska jag ta mig i kragen, äta nyttigt, träna och köpa hem pappersnäsdukar till nästa gång!

Migrän?

Aaaahh vilken huvudvärk! Känner att om jag inte lägger mig snart kommer min skalle att sprängas!! Mina ögon är röda och svider, ett svagt illamående... Migrän? Jag tror det! Godnatt!

Det var mitt äventyr!

Hur kan man tro att man i klänning ska kunna åka rutschkana med någon i knät!? Jag får skylla på att jag är blond! Klänningen hasar givetvis upp när man börjar åka och de flesta (icke blondiner) förstår att hud mot metall inte glider så bra. Däremot så blir det en väldans fart när klänningen hasat upp så långt att bikiniunderbyxorna är framme!!!
-Aj aj aj, det gör ont när man kanar ut på grus! Min vänstra höft kommer definitivt vara blå imorgon. Kanske en del att mitt lår också, men min handled har ialla fall slutat ömma.
Självklart var det folk runtomkring som såg mig också! Tur att man lätt kan skaka av sig både grus och förlägenhet!
image2


RSS 2.0